سعید بابایی افزود: فسخ فرزندخواندگی در چند حالت اتفاق میافتد، گاهی که فرزند خواندگی در کودکان با رده های سنی بالاتر است، کودکان به علت سبقه زندگی در مراکز و در میان همسالان خود یا ذهنیتهای کودکانه و ایده آل خود نمی توانند با خانواده به زندگی ادامه دهد و بر همین اساس با تقاضای کودک این حکم فسخ می شود.
وی تصریح کرد: هر چند خانواده های بسیاری در سالهای اخیر به سمت پذیرش فرزندخواندگی کودکان با شرایط خاص پیش رفته اند، اما بسیاری هنوز متقاضی کودک دارای سلامت کامل هستند. گاهی اوقات کودک در وضعیت سلامت به خانواده تحویل میشود اما پس از مدتی علائم بیماری در وی بروز می کند. برخی خانوادههای فداکار، روند فرزندخواندگی را دنبال می کنند اما برخی دیگر توان ادامه را ندارند و به دنبال فسخ فرزندخواندگی میروند.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: گاهی دیگر مددکار یا کارشناس بهزیستی در پی بازدیدهای نظارتی پس از فرزندخواندگی یا با اطلاع رسانی مردمی از طریق اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ یا موارد دیگر از وضعیت مخاطره آمیز کودک آگاه می شود و ضمن پیگیری قضایی نسبت به خانواده مذکور، جداسازی کودک و در صورت لزوم فسخ حکم دنبال می شود.
بابایی افزود: در مواردی نیز کودک فرزندخوانده طی سالها با خانواده زندگی میکند و به سنین نوجوانی می رسد و اخلاقیات نوجوانانه بروز میکند. متاسفانه برخی خانواده ها چون توانمندی مواجهه و تعامل با نوجوان خود را ندارند درخواست فسخ را مطرح میکنند که این خانواده ها در مرحله نخست به سمت مشاوران هدایت میشوند.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: هیچ مشاوری به فسخ تشویق نمی کند اما گاهی برای حفظ مصالح عالیه کودک، گریزی از آن نیست.
بابایی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۵۵۰ کودک به فرزندخواندگی رفتند و ۶۰ حکم فسخ ثبت شده است. لازم به ذکر است الزاما فسخ ها به معنای حضور کودکان در خانواده فرزندپذیر در همان سال نیست و ممکن است حکم فرزندخواندگی آنان در سالهای گذشته صادر شده باشد.
نظر شما